Относително малко са сигналите за нарушения в изборния ден. 7 са

...
Относително малко са сигналите за нарушения в изборния ден. 7 са
Коментари Харесай

Сигнали за нарушения в отделни населени места

Относително малко са сигналите за нарушавания в изборния ден. 

7 са жалбите в ЦИК към 12 ч, оповестиха от Комисията. Два от тях са за назначението на членове на комисии.  

Говорителят на ЦИК Росица Матева изясни, че най-често постъпилите сигнали за нарушавания са от страна на членове на Секционни изборни комисии, само че от ЦИК ги препращат в общинските комисии, защото те са способени за отговор и премахване на нарушаванията. Призивът е сигналите да бъдат изпращани по места, с цел да има по-кратко време за реакция. Важното решение през днешния ден за всички гласоподаватели, които имат опасения за вредността на подадения от тях глас.

Сложен законодателен проблем лиши гласоподавателите в 6 съставни села от севлиевското кметство Стоките от правото да гласоподават за кмет на кметството. 

Полицията в Котел работи по сигнал за пазаруване на гласове в село Градец. От пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи прецизираха, че няма задържани по случая.

Общинската изборна комисия в Драгоман завърши инспекцията по сигнала за проведено транспортиране на гласоподаватели до изборна секция в село Несла. Председателят на ОИК Иво Миланов заяви за БНР, че няма нарушаване в изборната секция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР